ALCOMOTIVE / MOTEO AANGESTELD ALS NIEUWE INVOERDER VAN BENELLI VOOR DE BENELUX EN FRANKRIJK

Alcomotive, de poot binnen de Alcopa holding belast met de import van automotive merken, meldt een belangrijke uitbreiding van haar portfolio. Moteo, de afdeling binnen Alcomotive verantwoordelijk voor de tweewielers, is sinds 1 januari 2018 aangesteld als nieuwe invoerder van het motormerk Benelli voor de Benelux en Frankrijk. De nieuwe invoerder voorziet meteen ook een stand tijdens de Brussels Motor Show.

Alcomotive (www.alcomotive.com) is reeds officieel invoerder van de automerken Hyundai, Suzuki, SsangYong en Isuzu, en van de tweewielmerken Suzuki, SYM, Tomos, Peugeot Scooters & Derbi. De groep is actief in 8 Europese landen.

Olivier Deutschmann, CEO van Alcomotive, is zeer enthousiast met deze uitbreiding:

“We zijn bijzonder blij om dit nieuwe strategische partnership met Benelli QJ vandaag te kunnen aankondigen. Het toont aan dat Benelli het volste vertrouwen heeft in onze automotive & distributie ervaring in het algemeen, en in onze expertise met motorfietsen in het bijzonder. De gezamenlijke ambitie van Alcomotive en Benelli is complementair en gebaseerd op gemeenschappelijke waarden; passie, klantentevredenheid en bestendige groei.”

Scrambler als visitekaartje

Benelli is één van de oudste motorfietsmerken op de markt met Italiaanse roots. Het werd opgericht in 1911 door Teresa Benelli, en groeide sindsdien uit tot een gerenommeerd merk met een middelgroot gamma van zowel naked-, sportieve- en touringmodellen. We mogen gerust stellen dat de Leoncino Scrambler het meest iconische model is in de Benelli line-up. De Leoncino belichaamt perfect waar Benelli voor staat; een puur design, dynamische prestaties en een bereikbare passie voor het onversneden motor-rijplezier.

Filip Menschaert, Managing Director van Moteo, voegt toe:

“Deze strategische samenwerking bevestigt opnieuw de toewijding en de bereidheid van Moteo om onze activiteiten als specialist van tweewielers in Europa verder uit te breiden, en om samen met onze partners verder te evolueren. Onze ervaring en knowhow in de verschillende Europese markten waar we actief zijn met onze verschillende merken, zal ons in staat stellen om de succesvolle ontwikkeling van het Benelli-merk in Frankrijk en de Benelux voort te zetten en zo onze dealers en klanten te versterken en te ondersteunen.”

Benelli aanwezig tijdens de Brussels Motor Show 2018

Als nieuw aangestelde invoerder heeft Moteo meteen ook alles in het werk gesteld om aanwezig te zijn tijdens de hoogmis voor de auto- en motorliefhebbers. Op de Brussels Motor Show zal het publiek kunnen kennismaken met Benelli op een compacte stand in paleis 8, die zal dienen als teaser en showcase voor het merk. Uiteraard zal de Scrambler daar te zien zijn. Afspraak op de persdag op 10 januari om 11u voor de persconferentie van Benelli, of van 11 tot 21 januari tijdens de publieksdagen.

www.benelli.com

Over Alcopa

Alcopa is een familiebedrijf gevestigd in België. De oorsprong ervan gaat terug tot 1937 toen Albert Moorkens het bedrijf in Antwerpen oprichtte.

Vandaag telt Alcopa meer dan 2.000 medewerkers verspreid in verschillende landen. Het bestaat uit meer dan 90 individuele ondernemingen die een gezamenlijke omzet van 1.703 miljoen euro gerealiseerd hebben in 2015.

Alcopa bestaat uit verschillende Lines of Business (LOB) met verschillende omvang en geografische voetafdrukken. Meer informatie op www.alcopa.com.