Nieuwe leiding aan het hoofd van de groep Alcopa

Nieuw leidinggevend team aangesteld dat de verdere ontwikkeling als gediversifieerde familieholding in goede banen moet leiden.

De holding Alcopa kondigt vandaag een verschuiving aan binnen haar directieteam. Axel Moorkens en Damien Heymans komen gezamenlijk aan het hoofd van de groep, met elk hun specifieke verantwoordelijkheden. Dit zal de groep toelaten de succesvolle evolutie van de afgelopen jaren verder te zetten.

De groep Alcopa is sinds haar start actief in de distributie van voertuigen. Dochteronderneming Alcomotive is vandaag invoerder en distributeur van automerken Hyundai, SsangYong, Suzuki en Isuzu én van zes merken van tweewielers waaronder Benelli, Sym, Peugeot en Suzuki op verschillende Europese markten.

Daarnaast gaf Alcopa in 2012 de aanzet tot een geslaagde diversificatie via investeringen in bedrijven met duidelijk groeipotentieel. Al deze activiteiten hebben ervoor gezorgd dat de groep de afgelopen jaren mooie groeicijfers kon voorleggen, en in een uitstekende financiële gezondheid verkeert.

Met de steun van zijn familiale aandeelhouders wil de groep op de ingeslagen weg verder en een nieuwe structuur op directieniveau moet dat proces versnellen. Naast de bestaande activiteiten van AlcoDev (diversifiëring), superviseert Damien Heymans daarom vanaf nu ook de activiteiten van Alcomotive. Axel Moorkens gaat Bihr, Modis en Acopalmmo leiden.

De holding Alcopa kan ook in de toekomst terugvallen op haar Raad van Bestuur, samengesteld uit vertegenwoordigers van de familie en onafhankelijke bestuurders die op basis van hun expertise werden aangesteld. Die Raad van Bestuur, voorgezeten door Axel Moorkens, begeleidt de groep in de verdere uitbouw van haar verschillende vakgebieden.

Axel Moorkens en Damien Heymans bevestigen:

Gesterkt door familiale waarden als ondernemerschap, performantie, en respect – die sinds de oprichting van Alcopa al 80 jaar aan de basis liggen van ons succes – gaan we nauw samenwerken aan de verdere uitbouw van de groep. De structurele hervorming moet de groep de nodige flexibiliteit bieden om te blijven diversifiëren en te groeien binnen een voortdurend evoluerende wereld. We zijn trots te mogen rekenen op de kwaliteiten en de motivatie van meer dan 2.000 medewerkers van de groep om onze ambitieuze doelstellingen waar te maken.”

De huidige CEO, Benoit Ghiot, die sinds 2015 een belangrijke rol speelde in de transformatie van Alcopa, verlaat de holding. “In naam van de familie en van de Raad van Bestuur, wensen we Benoit Ghiot uitdrukkelijk te bedanken voor zijn fantastisch werk aan het hoofd van Alcopa. Onder zijn impuls onderging de holding een transformatie die ons sterker heeft gemaakt. Dankzij hem, staat Alcopa nu in een uitstekende positie om zijn groei verder te zetten en de uitdagingen die ons de komende jaren te wachten staan het hoofd te bieden.”

 

Persinformatie:

William Meerschaut
Head of Corporate Communications
William.meerschaut@alcopa.com
0475/26.16.09

Over Alcopa

Alcopa is een familiebedrijf gevestigd in België. De oorsprong ervan gaat terug tot 1937 toen Albert Moorkens het bedrijf in Antwerpen oprichtte.

Vandaag telt Alcopa meer dan 2.000 medewerkers verspreid in verschillende landen. Het bestaat uit meer dan 90 individuele ondernemingen die een gezamenlijke omzet van 1.703 miljoen euro gerealiseerd hebben in 2015.

Alcopa bestaat uit verschillende Lines of Business (LOB) met verschillende omvang en geografische voetafdrukken. Meer informatie op www.alcopa.com.